Politikë

Vuçiq: Kurti donte konflikt mes Serbisë dhe NATO-s

Posted on

Vidhet një laptop brenda një shtëpie në Çagllavicë

Vuçiq: Kurti donte konflikt mes Serbisë dhe NATO-s

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se situata sot është më e vështirë se kurrë për Kosovën, sepse ka një nervozizëm të madh, pasi Evropa de fakto është në luftë, dhe ai dëshiron të jetë ashtu siç do ai në oborrin e tij.

Në fjalimin e tij drejtuar qytetarëve, Vuçiq ka shpjeguar se të gjithë kanë pasur mundësinë ditëve të kaluara të shohin versionin e parë, i cili nuk ndryshon shumë nga i dyti, në media të ndryshme, të të ashtuquajturit plan franko-gjerman.

“Kam frikë se askush nuk ka dashur të flasë për kontekstin, rrethanat dhe çfarë po përballet Serbia. Kur shikon një letër, mund ta gjesh lehtësisht. Dhe është gjithmonë më se e lehtë të gjesh kundërshtime të panumërta. Nuk është e lehtë për të gjetur ndonjë gjë për t’u entuziazmuar për këtë gazete, përkundrazi”, shpjegoi ai.

“Ata po kërkojnë konflikt sepse duan që NATO të hyjë në konflikt me Serbinë, në mënyrë që Kurti ta shmangë detyrimin, të formojë Asociacionin e Komunave me shumicë serbe. Kjo është e gjithë taktika”, tha Vuçiq.

“Ne duam të tregojmë një qasje konstruktive. Të dyja palët duhet të bëjnë lëshime, ne e kuptuam, por problemi është kur sheh që njëra palë mund të bëjë çfarë të dojë dhe të shpërblehet për këtë. Të gjitha ishin veprime të njëanshme të Kurtit. dhe u shpërblyen për regjimin pa viza, pranimin e kërkesave për BE, hyrjen në Këshillin e Evropës, u shpërblyen për të gjitha nga të njëjtat shtete, duke na thënë gjatë gjithë kohës se Kurti është ai që shkakton probleme. por gjithmonë duke fajësuar Serbinë në mediat dhe dokumentet e tyre”, tha ai

Click to comment

Më të lexuarat

Exit mobile version