Art & Kulturë

Veprat e Picasso të ekspozuara në një restorant në Las Vegas mund të kushtojnë mbi 100 milion dollarë

Njëmbëdhjetë vepra arti të Pablo Picasso që ishin ekspozuar në një restorant në Las Vegas për më shumë se 20 vjet do të dalin në ankand këtë tetor, vetëm dy ditë para asaj që do të kishte qenë 140 -vjetori i artistit.

Pjesë e koleksionit të madh të artit të MGM Resorts, pjesët kishin qenë prej kohësh një pajisje në Picasso, një restorant francez dhe spanjoll me yje Michelin në Bellagio, i frymëzuar nga jeta dhe vepra e tij.
Koleksioni i cili përfshin piktura, punime në letër dhe një vepër qeramike ka një vlerësim të kombinuar prej 104.2 milion dollarë, sipas shtëpisë së ankandeve Sotheby, e cila po organizon shitjen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top