Uncategorized

Venecia kërcënohet nga ngritjet e vazhdueshme dhe të pakthyeshme të nivelit të detit

Venecia kërcënohet nga ngritjet e vazhdueshme dhe të pakthyeshme të nivelit të detit, njoftoi Sistemi Kombëtar i Mbrojtjes së Mjedisit (SNPA), në raportin e tij të parë mbi ndikimin e ndryshimit të klimës në Itali.

“Jo vetëm që deti po ngrihet, por toka nën qytetin e lagunës po fundoset”, thuhet në këtë raport.

Përmbytjet nga rritja e nivelit të ujërave në Venecia janë frenuar kohët e fundit nga sistemi i digave të ashtuquajtura MOSE.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top