Bota

Vdekjet globale nga COVID, sa të vrarët në të gjitha luftërat në botë që nga 1982-i

Numri global i të vdekurve nga COVID arriti në 4 milionë të mërkurën ndërsa kriza gjithnjë e më shumë bëhet një garë midis vaksinës dhe variantit shumë ngjitës Delta.

Numri i jetëve të humbura gjatë një viti e gjysmë, siç është përpiluar nga burime zyrtare nga Universiteti Johns Hopkins, është afërsisht i barabartë me numrin e njerëzve të vrarë në betejë në të gjitha luftërat e botës që nga 1982, sipas vlerësimeve nga Research Peace. Instituti Oslo.

Numri i vdekjeve është sa trefishi i numrit të njerëzve të vrarë në aksidente trafiku në të gjithë globin çdo vit.

Është afërsisht e barabartë me popullsinë e Los Anxhelosit ose kombit të Gjeorgjisë.

Është ekuivalente me më shumë se gjysmën e Hong Kongut ose afër 50% të Neë York City.

Edhe atëherë, besohet gjerësisht se është një nën llogari për shkak të rasteve të neglizhuara ose fshehjes së qëllimshme.

Me ardhjen e vaksinës, vdekjet në ditë kanë rënë në rreth 7,900, pasi kaluan mbi 18,000 në ditë në janar.

Por në javët e fundit, versioni mutant Delta i virusit i identifikuar për herë të parë në Indi ka ndezur alarme në të gjithë botën, duke u përhapur me shpejtësi edhe në historitë e suksesit të vaksinimit si SH.B.A., Britania dhe Izraeli.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top