Kosove

Varianti ‘Mu’ – varianti i ri i Covid nuk është konstatuar ende në Kosovë

Prishtinë – Drejtori i SHSKUK-së, Valbon Krasniqi thotë se në Kosovë ende nuk është identifikuar varianti i ri i Covid-19. Së fundi me variantin Mu u identifikuan disa raste në Ballkan.

“Tani për tani në Kosovë nuk është identifikuar dhe nuk kemi informata për dyshime për ndonjë variant të tillë të mundshëm. Kemi lexuar dhe kemi parë që mbase mund të jetë edhe në Ballkan ose në Greqi ishin disa raste me variantin e ri”, thotë Krasniqi.

“Në këto momente ne primare kemi të luftojmë këtë pandemi dhe valë epidemiologjike dhe të kalojmë këtë valë që e kemi”.

“Pa marrë parasysh çfarëdo variante të tjera të mundshme që do të paraqiten në periudhën e ardhshme në muajt e ardhshëm përderisa i takon familjes së koronavirusëve dhe përderisa përhapet në forma ajrore dhe sulmon organet respiratore masat e parandalimit dhe luftimit do të mbesin të njëjta”, tha Krasniqi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top