Bota

Tjetër shpërthim i vullkanit Etna

Vullkani Etna ka dhënë një tjetër spektakël shpërthyes gjatë natës së kaluar në Itali me një burim llave, gjëmime të dhunshme dhe një rrjedhje nga krateri Jug-Lindje.

Aktiviteti shkaktoi emetimin e një reje shpërthyese e cila, sipas vlerësimeve nga Ingv në Katania, arriti një lartësi prej 11 kilometrash mbi nivelin e detit dhe u shpërnda në drejtim jug-perëndim duke shkaktuar rënie hiri në shumë fshatra në shpatet afër vullkanit.

Rrjedha u drejtua në jug-perëndim dhe qëndron ende në një lartësi prej afërsisht 2,800 metrash mbi nivelin e detit.

Lëkundja vullkanike u kthye në vlera mesatare-të ulëta, ndërsa aeroporti i Katanias mbeti funksional.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top