I pakategorizuar

Të gjithë thahemi me peshqir pas dushit, por ja paralajmërimi që bën mjekja

Dushi ofron përfitime të shumta shëndetësore, më të dukshmet janë ato që ndikojnë në lëkurë.

Dushi mund të pastrojë dhe hidratojë lëkurën tuaj dhe ta shpëtojë nga bakteret e padëshiruara. Sidoqoftë, ajo që bëni më pas, pasi të fikni dushin, rrezikon të zhbëjë një pjesë të asaj pune të mirë.

Sipas mjekës kozmetike Rekha Tailor, tharja me peshqir duhet të shmanget. “Rezistoni dëshirës për të fërkuar lëkurën tuaj të lagur me një peshqir kur dilni nga dushi, në vend të kësaj përpiquni ta lini të thahet vet”, këshilloi ajo.

Pse? “Kjo ndihmon lëkurën tuaj të ruajë lagështinë e nevojshme për të qëndruar e shëndetshme dhe e hidratuar”. Sipas Dr. Tailor, lënia e lëkurës së lagur është në të vërtetë e dobishme sepse ndihmon lëkurën të thithë përbërësit në produktet tuaja dhe të përfitojë maksimumin e tyre.

Një kurth tjetër ku mund të bini lehtë është të bëni dush me ujë të nxehtë. Megjithëse dushet e nxehta mund të jenë qetësuese, ato mund të prodhojnë efekte të padëshiruara në trup, paralajmëroi Dr Tailor.

“Uji i nxehtë shkakton dëmtime në qelizat e keratinës që janë të vendosura në shtresën e jashtme të lëkurës, ose epidermë”, paralajmëroi ajo. Sipas Dr Tailor, temperaturat më të larta bëjnë që lëkura të thahet dhe të përkeqësojë kushtet e lëkurës si ekzema, shpesh duke rezultuar në lëkurë të skuqur, kruarje dhe thatësi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top