Uncategorized

Spike Lee: Kjo botë drejtohet nga gangsterë

Presidenti i jurisë në Festivalin e Kanë, drejtori Spike Lee, kritikoi ashpër ish-Presidentin e SHBA Donald Trump, Presidentin rus Vladimir Putin dhe presidentin brazilian Jair Bolsonar.

“Kjo botë drejtohet nga gangsterë: Agjent Orange (Donald Trump), ai djalë në Brazil dhe Putin”, tha Lee në një konferencë shtypi në Kanë, raporton NME .

“Kjo është e gjitha: ata janë gangsterë. Ata nuk kanë asnjë moral, as skrupuj. Kjo është bota në të cilën jetojmë. “Ne duhet të ngremë zërin tonë kundër gangsterëve të tillë,” shtoi ai.

Lee, i cili është presidenti i parë i jurisë me lëkurë të errët në Festivalin e Kanë, gjithashtu iu referua tensioneve racore në Shtetet e Bashkuara pas vrasjes së George Floyd në Minneapolis.

I pyetur në lidhje me filmin e tij të vitit 1989 “Bëj gjënë e duhur”, Lee tha: “Unë e shkrova skenarin në 1988. Kur të shihni vëllain e Eric Garner (i vrarë në një arrestim në New York në 2014), kur shihni mbretin George Floyd të vrarë dhe linçuar .

Më kujtohet Radio Rahimi (personazhi kryesor nga filmi ‘Bëj gjënë e duhur’). Mendoja dhe shpresoja që 30 vjet më vonë, zezakët nuk do të gjoheshin më si kafshë “.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top