Uncategorized

Sikur po mbytesh në ëndërr, ja çfarë fshihet pas saj

Edhe pse nuk është e vërtetë, kushdo që ka pasur fatkeqësinë të mbytet në ëndërr do ta dijë se është një përvojë mjaft e tmerrshme.

Efekti i mbytjes në ëndërr është mjaft i fuqishëm. Ndjenja që – pavarësisht se jeni të sigurt nën jorgan – ndihet shumë e vërtetë (ose të paktën ndjenja e frikës është tepër e vërtetë), dhe pastaj zgjoheni duke u përpjekur të merrni frymë, një ndjenjë që ju qëndron gjatë gjithë ditës.

Por çfarë do të thotë në të vërtetë? Disa shpjegime janë më të dukshme se të tjerat, kështu që ekspertët tregojnë të gjitha përgjigjet.

Çfarë do të thotë të mbytesh në ëndërr?

Kur jeni duke u mbytur në ngarkesë pune, afatet dhe streset e përgjithshme të jashtme që pa ndryshim e bëjnë jetën interesante, si dhe stresuese, gjëja e fundit që dëshironi është të kaloni një natë shqetësuese duke ëndërruar se jeni duke u mbytur. Sidoqoftë, ata stresues të jashtëm janë shpesh gjërat që shkaktojnë zhytjen tuaj në mesnatë.

“Kur flasim për ëndrrat na ndihmon të mendojmë në metaforë. Kur themi se po ‘mbytemi’ në jetën e përditshme, zakonisht do të thotë që po ndihemi të mbingarkuar”, thotë Delphi Ellis, këshilltare e kualifikuar dhe eksperte e ëndrrave, për Bustle. “Pra, mbytja në ëndrra mund të jetë një shenjë se mund të ndihemi të mbingarkuar në punë ose në shtëpi . Mbytja gjithashtu mund të përfaqësojë ndjenjën se ne nuk mund të marrim frymë; kjo mund të jetë gjithashtu një metaforë për të mos i kushtuar asnjë moment vetes”.

Ellis vëren se ky shpjegim mund të kishte ndryshuar pak në dritën e pandemisë së coronavirusit: “Që nga shpërthimi i COVID-19 kaq shumë fokus është vënë në frymëmarrjen tonë, kështu që disa njerëz mund të kenë ëndërrua se mbyten sepse janë të shqetësuar për shëndetin e dikujt tjetër. Sidoqoftë, ëndrra nuk do të thotë se personat kanë arsye për t’u shqetësuar, vetëm se ëndrra mund të jetë duke nxjerrë në pah ankthin e tyre”.Në të njëjtën mënyrë, nëse kemi frikë nga uji dhe veçanërisht nga mbytja, kjo mund të jetë një njohje e asaj frike që shfaqet në ëndërr; kjo nganjëherë quhet Teoria e Provës. Ëndrrat tona mund të praktikojnë atë që mund të bëjmë nëse e gjejmë veten në atë situatë në jetën reale, veçanërisht nëse është diçka për të cilën jemi të shqetësuar

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top