Uncategorized

Sa vlejnë medaljet olimpike?

Olimpistët që marrin pjesë në Tokio 2020 po konkurrojnë për një shans për të shkruar një faqe në librat e historisë dhe shpresojnë të sjellin në shtëpi një medalje.

Nëse fitoni një medalje ari, argjendi ose bronzi ato janë shumë të paçmueshme.
Ish atletja britanike Kelly Sotherton, e cila fitoi një bronz në heptathlon në Athinë 2004 dhe një tjetër për stafetën 4 x 400 metra në Pekin 2008, i tha CNN Sport se medaljet e saj janë një kujtesë se si puna dhe përpjekja e saj u shpaguan.

“Unë kurrë nuk do t’i shes medaljet e mia,” tha Sotherton për CNN Sport të Premten. “Ata do të thonë shumë”.

Sotherton tha se ajo i mban medaljet e saj të arritshme sesa t’i vendosë ato në një kornizë.

“Unë mendoj se është mirë t’i veshësh ndonjëherë,” shtoi ajo.

Dizajni i medaljeve ndryshon për secilën lojë, dhe këtë herë ato janë vepër e Junichi Kawanishi.

Secila prej medaljeve të arta, argjendi dhe bronzi janë 85 milimetra në diametër dhe shkojnë në trashësi nga 7.7 mm në 12.1 mm.

Medalja e artë është bërë në të vërtetë prej argjendi të pastër të veshur me ar, me rreth 6 gram ar nga një peshë totale prej 556 gram.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top