Kosove

Rregullat e reja anti-Covid për qytetarët e huaj, që hyjnë e dalin nga Kosova

Dogana e Kosovës ka njoftuar sot për masat e reja kundër COVID 19 për hyrjet dhe daljet e qytetarëve të huaj nga Republika e Kosovës.

Qytetarët e huaj, të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës, përfshirë edhe ata me leje qëndrim të përkohshëm ose të përhershëm në Kosovë dhe të cilët vijnë nga vendet me
rrezik të lartë sipas listës zyrtare të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK), duhet të kenë test RT-PCR negativ për COVID-19 të bërë në 72 orët e fundit, në bazë të parimit të reciprocitetit.

Nga kjo pikë përjashtohen:
Qytetarët e huaj, të cilët hyjnë në Kosovë përmes aeroportit apo përmes pikave kufitare tokësore dhe largohen nga Kosova brenda tre (3) orësh, përmes aeroportit ose pikave kufitare tokësore, me kusht që në hyrje të nënshkruaj deklaratën se do ta lëshojë Kosovën brenda tre (3) orësh;

Qytetarët e huaj, të cilët punojnë si transportues profesionist (vozitës), me kusht që të respektojnë protokollin për transport ndërkombëtarë për mbrojtje nga COVID-19;

Qytetarët e huaj, të cilët kalojnë nëpër Kosovë përmes transportit të organizuar me autobus ose me linjë të rregullt ndërkombëtare, transit, me kusht që të nënshkruhet
deklarata se do ta lëshojnë territorin e Kosovës brenda pesë (5) orësh;

Diplomatët e huaj, të akredituar në Kosovë, si dhe familjarët e tyre;

Personat që kanë çertifikatë të vaksinimit të plotë kundër COVID-19;

Personi me një rezultat pozitiv të testit të antitrupave serologjik –IgG, të lëshuar më së shumti tridhjetë (30) ditë para mbërritjes.

Fëmijët nën moshën njëmbëdhjetë (11) vjeçare

Më shumë njofton vendimi i Ministrisë së Shëndetësisë https://msh.rks-gov.net/sq/masat-e-reja-kunder-covid-19/

Image
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top