Uncategorized

Pse njerëzit i gënjejnë partnerët e tyre për financat?

Gënjeshtra është një nga arsyet më të zakonshme që njerëzit ndahen dhe një sondazh i vitit 2013 zbuloi se njerëzit gënjejnë partnerët e tyre rreth pesë herë në javë, ndërsa një studim i fundit zbuloi se 37 përqind e tyre gënjejnë më shumë për financat.

Ndërsa disa do të pranojnë fshehtësinë e disa gjërave kur përballen me një partner, disa ende nuk do të heqin dorë nga heshtja, veçanërisht kur bëhet fjalë për paratë.

Sipas sondazhit , 18 përqind e të anketuarve thanë se kishin gënjyer në mënyrë aktive një partner ose bashkëshort për para ose borxhe të fituara. Rreth 13 përqind thanë se gënjeshtra kishte të bënte me financat e tyre, ndërsa 7 përqind thanë se kishin gënjyer se sa kishin borxh ose borxh.

Më keq, 5 përqind thanë se e gënjyen bashkëshortin ose partnerin e tyre për sa para po fitonin.

Sidoqoftë, jo të gjithë kanë të njëjtat arsye për të fshehur aspekte të caktuara të financave të tyre nga të tjerët. 3

6 përqind e të anketuarve thanë se “besojnë se disa aspekte të financave të tyre duhet të mbeten private, madje edhe nga bashkëshorti ose partneri i tyre”.

Rreth 26 përqind thanë se kishin diskutuar tashmë financat e përgjithshme me një partner dhe e dinin se nuk do të miratonin, dhe 16 përqind thanë se edhe pse nuk kishin folur më parë me partnerin e tyre për financat, ata ende mendonin se nuk do të miratonin vendimet e tyre.

Ndoshta nuk është për t’u habitur, pothuajse 1 në 5 njerëz thanë se thjesht kishin turp ose kishin frikë nga financat e tyre dhe nuk donin që partneri i tyre ta zbulonte.

Edhe pse shumë njerëz e bëjnë këtë, fshehja e sekreteve financiare nga partneri juaj mund të dëmtojë seriozisht marrëdhënien tuaj. 

Në fakt, 75 përqind e të anketuarve thanë se mashtrimi financiar në një farë mënyre ndikoi në marrëdhëniet e tyre aktuale ose të kaluara.

Rreth 44 përqind thanë se shkaktoi një grindje dhe 35 përqind thanë se shkaktoi më pak besim në marrëdhënie. 

Më keq, 13 përqind thanë se këto sekrete përfundimisht rezultuan në divorc, dhe 10 përqind thanë se çuan në ndarje si çift.

“Në thelb, një marrëdhënie e shëndetshme në përgjithësi mbështet një marrëdhënie plotësisht transparente midis partnerëve,” tha për HuffPost Dr. Carla Marie Manly, një psikologe klinike nga Kalifornia.

“Nëse një marrëdhënie është ndërtuar mbi një bazë solide të besimit dhe respektit reciprok, në përgjithësi nuk ka nevojë të fshehni para ose financa,” shpjegoi ajo.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top