Bota

Princi Philip: Funeral për të nderuar ‘besnikërinë e palëkundur’ ndaj Mbretëreshës

“Besnikëria e palëkundur” e Dukës së Edinburgut ndaj Mbretëreshës, shërbimi ndaj kombit dhe “guximi”, do të nderohen në varrimin e tij që do të mbahet sot.

Asosacioni i  Princ Philip me Marinën Mbretërore dhe dashuria për detin do të jenë në qendër të ceremonisë së Kështjellën Windsor.

Por asnjë predikim nuk do të mbahet, në përputhje me dëshirat e tij.

Më shumë se 730 anëtarë të forcave të armatosura po marrin pjesë në këtë ngjarje, por ka një kufi prej 30 personash për në Kapelën e Shën Gjergjit, sipas rregullat e Covid.

Varrimi ceremonial mbretëror do të transmetohet në BBC One, me mbulim që fillon në 12:30 BST. Shërbimi në vetvete do të fillojë pas një minutë heshtje kombëtare në orën 15:00.

Princi Philip vdiq në Kështjellën Windsor të premten, më 9 prill, në moshën 99 vjeç.

Trupi i tij tani është duke pushuar në kishëzën private në Kështjellën Windsor përpara se të zhvendoset në State Entrance.

Ai do të vendoset mbi një Jaguar Land Rover të modifikuar, makinë që vetë duka ndihmoi për ta projektuar dhe do të ketë një procesion një distancë të shkurtër deri në Kapelën e Shën Gjergjit.

Shërbimi i varrimit do të drejtohet nga Dekani i Windsor, me Kryepeshkopin e Canterbury që jep bekimin.

Urdhri i Shërbimit, lëshuar nga Pallati Buckingham, thotë se Dekani i Windsor do të nderojë “mirësinë, humorin dhe humanizmin” e Princit Philip dhe “shumë gjërat për të cilat jeta e tij e gjatë ka qenë një bekim për ne”.

“Ne jemi frymëzuar nga besnikëria e tij e palëkundur ndaj Mbretëreshës sonë, nga shërbimi i tij ndaj kombit dhe Komonuelthit, nga kurajoja, guximi dhe besimi i tij,” do të thotë ai gjatë fjalës së tij.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top