Uncategorized

Pesë fazat në të cilat kalon një lidhje dashurie

Një romancë sigurish kalon në disa etapa.

Pesë fazat e një marrëdhënieje janë lidhja, dyshimi dhe mohimi, zhgënjimi, vendimi dhe dashuria “e vërtetë”.

Çdo lidhje dashurie kalon përmes tyre, dhe jo vetëm një herë.

Fazat e lidhjes nuk janë lineare, por ciklike.

Ata që arrijnë dashurinë “e vërtetë” përfundimisht do të kthehen në fazën e parë dhe kështu procesi fillon përsëri.

Lidhja

Kjo fazë njihet edhe si “faza e muajit të mjaltit”.

Ajo shënon fillimin e romancës kur ne vazhdimisht ndiejmë gëzim në praninë e një partneri.

Ndihemi sikur kemi gjetur personin e përsosur për veten tonë dhe jemi absolutisht të pajtueshëm.

Dyshimi dhe mohimi

Ne fillojmë të vërejmë ndryshime midis nesh dhe partnerëve tanë.

Ne zgjohemi nga “ekstazioni i të dashuruarit” dhe zbulojmë se tiparet e partnerit tonë, të cilat dikur i konsideronim ideale, kanë filluar të na mërzisin.

Zhgënjim

Problemet që kemi shtyrë nën qilim po bëhen të dukshme.

Disa njerëz janë gati të reagojnë dhunshëm ndaj çdo gjëje të vogël.

Të tjerët përpiqen të rriten në mënyrë paqësore. Ata investojnë gjithnjë e më pak energji në ruajtjen e marrëdhënies dhe përqëndrohen në marrëdhënien e re të mundshme.

Vendimi

Në këtë fazë, prishjet nervore dhe largimi nga shtëpia pas një grindjeje janë të zakonshme.

Indiferenca është gjithashtu një emocion i zakonshëm.

Ne vendosim nëse do të ndahemi ose do të qëndrojmë në një lidhje dhe do të përpiqemi të zgjidhim situatën.

Dashuri e vertete

Ne pranojmë papërsosmëritë tona dhe të partnerit tonë dhe kuptojmë se nuk ka pajtueshmëri absolute.

Ne ende duhet të punojmë në krijimin e një marrëdhënieje të mirë, por ne dimë të vlerësojmë një opinion të ndryshëm pa shkaktuar një argument.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top