Uncategorized

Për një lëkurë që shndrit praktikoni metodën ‘4-2-4’

Arritja e një lëkure të shëndetshme dhe të pastër kërkon kohë dhe japonezët krijuan ritualin e tyre se si të duken të patëmetë dhe të shpëtojnë nga problemet e lëkurës.

Teknika zgjat 10 minuta dhe ka 3 hapa kryesorë që mund ta bëjnë fytyrën tuaj të shkëlqejë.

Shumë njerëz aziatikë kanë një metodë 4-2-4 për pastrimin e fytyrës.

Ju filloni me vaj për 4 minuta.

Vetëm pas kësaj mund të përdorni një pastrues kremi për 2 minuta.

Dhe hapi i fundit është shpëlarja për 4 minuta.

Një specialist thotë se nëse përdorni këtë metodë pastrimi, nuk keni nevojë të lani fytyrën në mëngjes, vetëm natën. Plus, nuk keni pse ta bëni çdo ditë. Mjaftojnë 4 herë në javë.

4 minutat e para: Faza e vajit

Faza e vajit ka për qëllim të përmirësojë qarkullimin duke masazhuar lëkurën për 4 minuta. Ju gjithashtu zbutni atë shtresë të sipërme dhe ndihmoni në lirimin e poreve të bllokuara. Është e rëndësishme të zgjidhni vajin e duhur për fytyrën tuaj.

2 minutat: Faza e pastrimit

Pasi të keni masazhuar fytyrën, vendosni pak pastrues mbi vaji. Specialistët thonë se ata preferojnë pastruesit e kremrave në vend të llojeve të shkumës ose xhelit sepse nuk e thajnë lëkurën shumë. Pastroni fytyrën tuaj për 2 minuta me lëvizje të buta.

4 minutat e fundit: Faza e shpëlarjes

Filloni me ujë të ngrohtë për 2 minuta, pastaj përfundoni me ujë të ftohtë për 2 minuta të tjera. Uji i ngrohtë mund të ndihmojë për të shpëlarë vajin e tepërt nga lëkura juaj dhe për të rritur rrjedhjen e gjakut në sipërfaqe.

Uji i ftohtë mund të ndihmojë në shtrëngimin e poreve. Kjo teknikë ndihmon për të hidratuar lëkurën në mënyrë që pas procedurës, fytyra juaj të duket me shkëlqim.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top