Teknologji

Për herë të parë në histori, WhatsApp lejon njerëzit të dërgojnë mesazhe pa përdorur telefonin

WhatsApp po teston një risi që do t’i lejojë njerëzit të dërgojnë mesazhe pa përdorur telefonin e tyre për herë të parë.

Aktualisht, WhatsApp është e lidhur me telefonin e një përdoruesi. Aplikacionet e saj në desktop dhe në internet kanë nevojë që ajo pajisje të lidhet dhe të marrë mesazhe. Por tipari i ri do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë dhe të marrin mesazhe edhe nëse bateria e telefonit tuaj është 0%.

Deri në katër pajisje të tjera – si PC dhe tablet – mund të përdoren së bashku, tha WhatsApp.

Për të filluar, tipari i ri do të paraqitet si një provë beta për një “grup të vogël përdoruesish” dhe ekipi planifikon të përmirësojë performancën dhe të shtojë veçori para se ta mundësojë atë për të gjithë.

Enkriptimi nga fundi në fund – një pikë kyçe e shitjes për WhatsApp – do të funksionojë ende nën këtë sistem të ri, tha ai.

Disa aplikacione të tjera të mesazheve tashmë kanë një veçori të tillë, duke përfshirë aplikacionin rival të koduar Signal, i cili kërkon një telefon për regjistrim, por jo për të shkëmbyer mesazhe.

Por tipari është kërkuar prej kohësh nga përdoruesit e whatsApp – nga të cilët raportohen dy miliardë.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top