Bota

Pandat gjigande nuk janë më një specie e rrezikuar

Pandat gjigande nuk konsiderohen më si një specie e rrezikuar, por janë akoma të prekshme, thanë zyrtarët kinezë.

Klasifikimi i pandave të mëdha ka ndryshuar pasi numri i tyre në natyrë u rrit në 1,800. 

Ekspertët thonë se Kina ka arritur t’i shpëtojë këto kafshë falë përpjekjeve afatgjata të ruajtjes duke përfshirë zgjerimin e habitatit të tyre.

Kina i konsideron pandat një thesar kombëtar. por gjithashtu i “huazoi” atyre vendeve të tjera “si një” mjet diplomatik “.

Përmirësimi në klasifikim është një reflektim i kushteve më të mira të jetesës për pandat, tha Cui Shuhong, njeriu i parë i Ministrisë së Ekologjisë dhe Mjedisit.

Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës më parë ka hequr pandat nga lista e specieve të rrezikuara dhe i ka konsideruar ato “të prekshme” që nga viti 2016.

Kinezët po përpiqen të zhvillojnë pyje bambu sepse bambu përbën 99 përqind të dietës së pandave të mëdha.

 Pa bambu, pandat ndoshta do të vdisnin nga uria.

Kopshtet zoologjike janë përpjekur të rrisin numrin e pandave përmes metodave të shumimit në robëri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top