Lajme

Ohri rrezikon të nxirret nga UNESCO për shkak të ndërtimeve pa leje

Në Liqenin e Ohrit, në pjesën e Maqedonisë së Veriut, hotelet e reja, banesat dhe restorantet janë ndërtuar shpejt, dhe shpesh pa leje dhe pa marrë parasysh karakterin historik të këtij rajoni.

Ndërtimet e pakontrolluara kanë shtyrë Organizatën për Arsim, Shkencë dhe Kulturë të Kombeve të Bashkuara (UNESCO) që të rishikojë statusin e Ohrit, që është në listën e Trashëgimisë Botërore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top