Bota

Oficeri amerikan që vrau George Floyd, kërkon gjykim të ri

Ish-oficeri i policisë së Minneapolis i dënuar muajin e kaluar për vrasjen e zezakut George Floyd ka kërkuar një gjykim të ri.

Ekipi i avokatëve të Derek Chauvin ka paraqitur dokumente gjyqësore që pretendojnë sjellje të pahijshme nga prokurorët dhe juristët.

Chauvin, i cili u kap në video duke i vënë gjurin në qafë z. Floyd për më shumë se nëntë minuta, u shpall fajtor për vrasje dhe vrasje pa paramendim.

Avokati i tij thotë se klienti i tij ishte privuar nga një gjykim i drejtë.

Vendimi i rrallë kundër një oficeri policie u konsiderua një moment historik në historinë racore të SHBA dhe u duartrokit gjerësisht nga amerikanët. Chauvin rrezikon 40 vjet burg. Ai do ta marrë dëninim, muajin tjetër.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top