Bota

OBSH lëshon alarmin: Jemi në rrezik për shkak të mutacioneve të reja

OBSH paralajmëron se pandemia e COVID-19 nuk është absolutisht prapa nesh dhe se me të vërtetë ka një rrezik që variante të reja dhe më të rrezikshme do të lindin.

Ditën e djeshme Mbretëria e Bashkuar regjistori një kulm të ri të rasteve të COVID, numri më i lartë që nga janari: 24 orët e fundit janë raportuar 48.553 raste të reja dhe 63 vdekje ( rritje më e lartë ditore që prej 26 marsit).

Ndërkohë, Austria po përgatitet për kufizime të reja për të frenuar një përhapje të re të virusit.

Infeksionet dhe vaksinat- Paralajmërimi nga Organizata Botërore e Shëndetësisë është lëshuar ndërsa infeksionet po rriten në të gjithë Evropën.

Në Itali, Fondacioni Gimbe thekson se mbi dy milion mbi 60 vjeç nuk janë ende të vaksinuar dhe për këtë arsye janë në rrezik.

 Në të njëjtën kohë, EMA konfirmon efektivitetin e vaksinave gjithashtu të disponueshme kundër varianteve 

Makthi i varianteve të reja – Komiteti i urgjencës i OBSH-së ka paralajmëruar që variante të reja të virusit Sars-CoV-2 mund të përhapen në të gjithë botën duke e bërë edhe më të vështirë ndalimin e shpërthimit.

 “Në asnjë mënyrë nuk ka mbaruar”, thanë ekspertët, duke nënvizuar “gjasat e mëdha të shfaqjes së varianteve të reja dhe ndoshta më të rrezikshme edhe më të vështira për t’u kontrolluar”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top