Bota

Nxehtësia dërrmuese arrin kulmin të enjten në Greqi

Athinë – Vala e nxehtësisë që është vendosur mbi Greqi për 10 ditët e fundit parashikohet të arrijë kulmin të enjten, duke arritur deri në 43 gradë C në disa pjesë në kontinent.

Sipas shërbimit të motit të Observatorit Kombëtar të Athinës, temperatura maksimale në rajonet lindore dhe jugore të vendit do të arrijë 41 deri 43 gradë dhe 39 deri 41 në pjesën tjetër të kontinentit, përveç Maqedonisë Lindore dhe Thrakisë. Në ishujt jonianë dhe në Kretë, shërbimi i motit pret temperatura 38 deri në 39 gradë Celsius.

Në Atikë, temperatura do të lëvizë nga 24 në 40 gradë Celsius, ndërsa në zonat bregdetare maksimumi do të jetë 2 deri në 3 gradë më i ulët.

Në Cyclades dhe Kretë, temperaturat do të jenë pak më të ulëta, përkatësisht nga 26 deri në 37 dhe 38 deri në 39 gradë Celsius.

Për më tepër, përqendrimet e pluhurit do të mbeten të larta në pjesët jugore të Greqisë. Era do të rritet në rajonet jugore dhe qendrore për të arritur 6 në shkallën Beaufort.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top