Bota

Nuk ishte vaksinuar, gjykatësi i heq nënës të drejtat prindërore

Një nënë nga Çikago po apelon një urdhër gjykate që i hoqi të drejtat e vizitës prindërore, sepse ajo nuk pranoi të vaksinohej kundër korornavirusit.

Kur Rebecca Firlit dhe ish-bashkëshorti i saj morën pjesë në një seancë dëgjimore për mbështetjen e fëmijëve përmes video thirrjes më 10 gusht me qëllim të përcaktimit të kushteve të kujdestarisë së përbashkët të djalit të tyre të djalit të tyre 11 vjeçar, gjykatësi i Cook County, James Shapiro pyeti rreth vaksinimit të Firlit. Pasi Firlit i tha gjyqtarit se ajo nuk e mori vaksinën për shkak të reagimeve negative që ajo kishte ndaj vaksinave të tjera, ai urdhëroi që ajo të hiqet nga e drejta prindërore për të vizituar djalin e saj derisa të jetë vaksinuar.

“Unë mendoj se është e gabuar. Unë mendoj se po ndan familjet dhe mendoj se nuk është në interesin më të mirë të djalit tim që të jetë larg nënës së tij”, tha Firlit për WFLD-së, Fox.

Firlit, e cila ka folur me djalin e saj në telefon dhe përmes video thirrjeve, nuk e ka vizituar personalisht për më shumë se dy javë në përputhje me urdhrin e gjyqtarit.

“Nuk kishte të bënte me atë për të cilën po flisnim,” tha ajo për statusin e saj të vaksinimit. “Ai po vendoste pikëpamjet e tij mbi mua dhe po e merrte djalin tim nga unë.”

Avokati i Firlit, Annette Fernholz, tha se çështja nuk ishte brenda kompetencave të Shapiro.

“Ju duhet të kuptoni që babai as nuk e ka sjellë këtë çështje para gjykatës. Pra, është gjyqtari më vete dhe duke marrë këtë vendim që ju nuk mund ta shihni fëmijën tuaj derisa të vaksinoheni,” tha Fernholz.

Jeffrey Leving, i cili përfaqëson babanë e djalit, u shpreh i habitur nga vendimi i Shapiro, por tha se ata ishin mbështetës.

“Ka fëmijë që kanë vdekur për shkak të COVID. Unë mendoj se çdo fëmijë duhet të jetë i sigurt dhe jam dakord që nëna të vaksinohet”, tha Leving.

Javët e fundit, debatet janë ndezur në lidhje me protokollet e nevojshme për të parandaluar transmetimin e COVID-19 pasi studentët në të gjithë vendin përgatiten të kthehen në udhëzimet personale në vjeshtë. Ndërsa disa shtete, të tilla si Nju Jorku, kanë shkuar drejt vendosjes së maskave në shkolla dhe zbatimit të kërkesave të vaksinave për edukatorët, përfshirë Floridën, kanë ndaluar praktikat, për të cilat udhëheqësit e tyre thonë se shkelin liritë personale.

Shtetet e Bashkuara kanë përjetuar më shumë se 38 milionë raste të COVID-19, me 52% të popullsisë të vaksinuar plotësisht kundër sëmundjes, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Image
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top