Bota

Në klube nate dhe në trena/ Fushata e re e vaksinimit në Zvicër

Shkalla e vaksinimit të Zvicrës është prapa shumë kombeve të tjera evropiane – rreth 51 përqind e popullsisë së vendit është plotësisht e vaksinuar, krahasuar me mbi 57 përqind në të gjithë BE -në.

Ka disa arsye për këtë hezitim të vaksinës, duke filluar nga skepticizmi deri tek besimi në lirinë e zgjedhjes.

Ndërkohë, numri i rasteve është i lartë dhe numri I pacientëve në njësitë e kujdesit intensiv në spitalet zvicerane po rritet.

Për të përmbysur këtë prirje, dy qytete zvicerane, Cyrihu dhe Lozana, kanë gjetur mënyra të pazakonta për të bërë që më shumë banorë të vaksinohen

Si pjesë e fushatës së tij të vaksinimit, qyteti më i madh i Zvicrës do të vaksinojnë në një tramvaj, në një linjë që zakonisht merret nga një tren që mbledh mbeturina të mëdha në qytet.

Këtë herë, ajo do të mbledhë njerëz që duan të vaksinohen.

Nga mesi i shtatorit, “Zurich Impfttram do të fillojë të funksionojë në linjën e tramvajit të ngarkesave”, thuhet në deklaratë, duke njoftuar gjithashtu zgjerimin “e kapacitetit të disa qendrave të vaksinimit dhe rrjetit të farmacive”.

Autoritetet shpresojnë se tramvaji do të vendosë normën e vonimit të imunizimit në rrugën e duhur.

Autoritetet në Cyrih kishin nisur më parë një autobus vaksinimi, pas udhëheqjes së fqinjëve Schëyz dhe Schaffhausen.

Kryeqyteti i Vaud dëshiron të inkurajojë ata midis moshës 18 dhe 30 vjeç që të vaksinohen.

Kjo sepse të dhënat e fundit tregojnë se njerëzit në këtë grupmoshë infektohen më shpesh sesa të moshuarit.

Për ta bërë këtë, zyrtarët e shëndetit po shkojnë atje ku mblidhen të rinjtë: klube dhe vende të tjera të natës.

Njësia e lëvizshme e vaksinimit do të ngrihet nga e enjtja 2 shtator deri të shtunën 4 shtator nga ora 4 pasdite deri në 11 pasdite në rrethin e modës Flon të qytetit, një nga vendstrehimet e preferuara të të rinjve.

Në të dy qytetet, asnjë takim nuk do të jetë i nevojshëm.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top