Bota

‘Mund të ketë variante më të rrezikshme’/ Paralajmëron Fauci: Pse duhet të vaksinohemi

Vaksinat kundër Covid-19 po mbrojnë më shumë se gjysmën e popullsisë amerikane nga variantet e virusit, thonë ekspertët. 

Por nëse shumë pak njerëz vaksinohen, virusi do të lejohet të vazhdojë të përhapet, dhe rezultati mund të jetë një variant edhe më i rrezikshëm, tha Dr Anthony Fauci.

“Atëherë të gjithë ne që jemi të mbrojtur nga delta mund të mos jemi të mbrojtur nga zaida (zeta),” paralajmëron krye-eksperti amerikan.

Nëse shumica dërrmuese e popullsisë vaksinohet, virusi do të zhduket, tha Fauci.

“Por të kesh vetëm një popullsi të vaksinuar pjesërisht do të thotë që nivelet e ndezjes së infeksionit do të mbarten në vjeshtë, do të ngatërrohen si gripi në dimër dhe do të rriten përsëri në pranverë”, tha Fauci për ”USA Today”.

Dhe nëse pjesa tjetër e botës nuk vaksinohet gjatë dy viteve të ardhshme, kjo mund të nënkuptojë më shumë variante të covid në qarkullim, paralajmëroi Fauci.

Tashmë, shtetet po përpiqen të shmangin variantin Delta, një lloj që besohet të jetë dukshëm më i transmetueshëm se të tjerët. Në 47 shtete, mesatarja shtatë-ditore e rasteve të reja po rritet me të paktën 10% më shumë se javën e kaluar, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top