Bota

Mjekët e Gjenevës ngrenë alarmin për një tjetër sëmundje shqetësuese

Spitalet e Universitetit të Gjenevës (HUG) po japin alarmin për një rritje të sëmundjeve tropikale, përfshirë malarjen, transmeton albinfo.ch.

Njerëzit që udhëtojnë jashtë vendit ka të ngjarë të përqendrohen në moskapjen e koronavirusit dhe “kanë tendencë të mos marrin parasysh” sëmundjet tropikale, sipas HUG.

Sidoqoftë, malaria dhe sëmundje të ngjashme mund të jenë fatale, tha HUG, duke theksuar se një mjek ose një institucion i specializuar mjekësor duhet të konsultohet para çdo udhëtimi në një vend në rrezik, shkruan Thelocal.

Dhe, ndërsa nuk ka vaksinë kundër malaries, ekzistojnë mjete parandaluese, të tilla si rrjeta kundër mushkonjave, sprej kundër aparateve dhe ilaçe parandaluese.

Për sa u përket etheve të verdha, “vaksinimi rekomandohet fuqimisht ose edhe i detyrueshëm për të hyrë në vende të caktuara. Gjithashtu rekomandojmë që të bëhet vaksinimi kundër hepatitit A dhe fruthit për të gjithë udhëtarët që nuk janë imunizuar më parë”, vuri në dukje HUG.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top