Rajoni

Mitsotakis: Fluksi masiv i refugjatëve nga Afganistani do të parandalohet

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis u takua në mesditë në Pallatin Maximos me Nënkryetaren e Parë të Parlamentit Evropian, Roberta Metsola.

Ne do të vazhdojmë të njëjtën politikë

“Ne po kalojmë një periudhë sfidash të rëndësishme, veçanërisht në frontin e emigracionit, ku besoj se po bëjmë detyrën tonë, duke mbrojtur kufijtë e Greqisë, të cilët janë edhe kufijtë e Evropës, gjithmonë me respekt të plotë për të drejtat e njeriut,” tha ai tha. kishte me zonjen Metsola.

Duke iu referuar sfidave të reja që lidhen me situatën në Afganistan, Kryeministri theksoi se ajo që është përpjekur në të kaluarën, përkatësisht fluksi masiv i emigrantëve dhe refugjatëve, do të parandalohet si atëherë: “Ne kemi arritur ta parandalojmë atë dhe do të vazhdojmë me të njëjtën politikë në të ardhmen,” tha ai.

Ulja e prurjeve nga Afganistani

Kryeministri gjithashtu vuri në dukje se “është e rëndësishme, veçanërisht në drejtim të flukseve të refugjatëve, të mbështesim (si BE) vendet pranë Afganistanit dhe të sigurohemi që ne të mos kemi fluks shtesë refugjatësh në Evropë,” tha Kyriakos Mitsotakis.

“Unë kam folur me Presidentin Erdogan dhe besoj se ne kemi një interes të përbashkët për të siguruar që flukset e migrimit të zvogëlohen sa më afër Afganistanit,” tha ai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top