Bota

Kina dënon me gjobë 30 zyrtarë për mos reagimin ndaj përhapjes së infeksionit

Më shumë se 30 zyrtarë kinezë janë gjobitur dhe disa janë pushuar nga puna për shkak se nuk iu përgjigjën në mënyrë adekuate rritjes së fundit të vendit në infeksionin koronavirus.

Mes të pushuarve janë nënkryetari i bashkisë, krerët e rretheve të qytetit dhe komisionet shëndetësore, krerët e spitaleve, aeroporteve dhe sektorit të turizmit.

Komisioni Kombëtar i Shëndetit Kinez njoftoi se 94 raste të reja të transmetimit lokal të infeksionit u regjistruan në 24 orët e mëparshme.

Epidemia e fundit lidhet me aeroportin në qytetin lindor të Nanjing, ku një lloj delta më ngjitës i virusit është përhapur në mesin e punonjësve.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top