Bota

Këngëtari R Kelly, i akuzuar për dekada abuzimi seksual, fillon gjyqin në Nju Jork

Gjyqi i këngëtarit amerikane R&B, R Kelly, i cili akuzohet abuzim seksual dhe ryshfet, filloi sot në një gjykatë në Nju Jork. Nëse shpallet fajtor për të gjitha akuzat, ai mund të përballet me disa dekada burg.

Disa nga akuzat kundër këngëtarit – emri i plotë i të cilit është Robert Sylvester Kelly – datojnë më shumë se 20 vjet dhe përfshijnë akuzat se ai ishte drejtuesi i një organizate dy -dekadëshe, në të cilën ai rekrutonte gra dhe vajza të mitura për seks.

“Ky rast ka të bëjë me një grabitqar,” tha Ndihmës Prokurorja amerikane Maria Melendez në një hyrje në gjyq, duke shtuar: “Ky rast nuk ka të bëjë me një personazh të famshëm që i pëlqen të argëtohet.”

Ajo e përshkroi Kelly si “një njeri që përdorte gënjeshtra, manipulime, kërcënime dhe abuzime fizike për të dominuar viktimat e tij dhe për të shmangur përgjegjësinë për vite”.

Këngëtari me një kostum gri me një kravatë vjollce dhe syze u ul në heshtje, duke ulur herë pas here kokën ndërsa prokuroria hapi çështjen.

Melendez tha se statusi i famshëm i Kelly nënkuptonte që ai “kishte një zgjedhje të tifozëve të rinj” dhe se ai grumbulloi viktimat e tij “si një objekt” dhe përdori “çdo truk në manualin e një grabitqari”.

Ajo gjithashtu pretendoi se këngëtarja përdorte truproja, shoferë, avokatë dhe kontabilistë për të mbuluar krimet.

Kelly akuzohet se kërkon që viktimat të tregojnë “përkushtim absolut” dhe të respektojnë rregullat strikte, duke përfshirë ngrënien ose shkuarjen në tualet vetëm me lejen e tij, duke mos parë burrat e tjerë dhe duke e quajtur atë “Baba”.

Ai u deklarua i pafajshëm dhe mohon fuqishëm çdo veprim.

Gjyqi, i cili është shtyrë disa herë për shkak të pandemisë dhe pritet të zgjasë rreth një muaj, pritet të përfshijë detaje të abuzimit të pretenduar të Kelly, përfshirë dëshminë e disa grave që e paditën atë dhe të paktën një prokurore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top