Bota

Greqi: Vaksinimi kundër Covid-19, i detyrueshëm për njësinë e Mbrojtjes Civile

Të gjithë anëtarët e Njësisë Speciale të Fatkeqësive të Greqisë (EMAK) do të duhet të vaksinohen kundër Covid-19 për të shërbyer nën këtë uniformë, sipas një urdhri të lëshuar të martën nga Departamenti i Zjarrit.

Një zyrtar i lartë i departamentit të Zjarrfikësve i cili u pyet për të komentuar urdhrin, tha se njësitë e shpëtimit të EMAK marrin pjesë në mekanizmin evropian të Mbrojtjes Civile dhe për këtë arsye duhet të jenë të gatshëm të udhëtojnë jashtë vendit në çdo kohë të dhënë për të ndihmuar në zonat e katastrofave në të gjithë botën.

Prandaj, personeli i tij duhet të vaksinohet kundër koronavirusit të ri dhe sëmundjeve të tjera infektive për të qenë në gjendje të kryejë detyrat e tij.

Ata që vendosin të zgjedhin jo, do të transferohen në një njësi të tjetra të departamentit të Zjarrfikësve.

Ky është urdhri i parë për imunizimin e detyrueshëm të një sektori specifik të shtetit të lëshuar në vend.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top