Rajoni

Greqi, filloi pezullimi i 10 mijë punonjësve të pavaksinuar të Shëndetit Publik

Athinë – Mijëra pezullime të punonjësve të Shëndetit Publik në Greqi filluan që të mërkurën, pasi  nuk u vaksinuan kundër Covid-19 brenda afatit të caktuar nga qeveria.

Sipas të dhënave fillestare, që nga e mërkura pasdite, ishin lëshuar 5,895 njoftime pezullimi për punonjësit e pavaksinuar të spitalit – duke përjashtuar punonjësit e qendrave shëndetësore dhe shërbimin e ambulancës EKAB.

Këto njoftime ose ishin dërguar tashmë ose ishin në proces të dorëzimit.

Si rezultat, disa nga personeli i pavaksinuar punoi normalisht të mërkurën pasi nuk i kishin marrë ende njoftimet përkatëse, ndërsa në spitalet e tjera ata u informuan pas mbërritjes se ishin përjashtuar nga  puna.

Ministria e Shëndetësisë ka vlerësuar se pezullimet pa pagesë do të ndikojnë në rreth 10,000 punonjës të spitaleve publike, qendrave shëndetësore dhe organeve të tjera të ministrisë.

Sidoqoftë, shërbimet kompetente po prisnin një shifër të saktë mbrëmë, pas kontrollimit të të dhënave, pasi shumë njerëz nxituan të vaksinoheshin dje.

Zyrtarë të rangut të lartë të Ministrisë së Shëndetësisë i thanë Kathimerini se departamentet e spitaleve funksionuan pa probleme dje pa ndonjë problem të pakontrollueshëm, ndërsa protestat nga personeli që u zhvilluan në shumë spitale në të gjithë vendin u përshkruan si në një “nivel të tolerueshëm”.

Ndërkohë, Federata Panhelenike e Punonjësve të Spitaleve Publike (POEDIN) njoftoi mobilizime të reja për të enjten kundër vaksinimit të detyrueshëm.

Federata pretendon se pezullimi i punëtorëve të pavaksinuar do të krijojë boshllëqe në Sistemin Kombëtar të Shëndetit, duke komprometuar aftësinë e tij për të funksionuar në nivelin e kërkuar.

Komisioni i Pezullimit të Këshillit të Shtetit, gjykata kryesore administrative e Greqisë, hodhi poshtë të mërkurën kërkesat e paraqitura nga stafi mjekësor, infermieror dhe spitali tjetër që kërkonin pezullimin e vendimit të qeverisë.

Një apel i veçantë për anulimin dhe pezullimin e ligjit të paraqitur nga POEDIN do të diskutohet nga seanca plenare e gjykatës më 8 tetor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top