Bota

FOTO/ Mësimi i COVID-19, si pandemia ‘ndryshoi’ ajrin në gjithë botën

Përtej pasojave negative që solli pandemia e COVID-19 që tashmë po mbush vitin e dytë, ajo dhe dhe mësime.

BBC i ka kushtuar një artikull të veçantë ndotjes së ajrit. Një rrezik jetik për planetin ndër dekada, por gjatë pandemisë ajri ndryshoi dhe rezultatet janë domethënëse.

Për shkak të masave kufizuese dhe ‘’Lock-Down’’ strikte, ra aktiviteti në zonat urbane dhe në të shumtën e rasteve s’pati qarkullim të mjeteve të transportit.

Kjo solli pastrimin e ajrit që ilustrohet edhe nëpërmjet fotove në disa prej qyteteve më të populluara të botës.

Pandemia dha një mësim se si mund të pastrohet shumë shpejt ajri duke reduktuar sa më pak udhëtimet me mjete.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top