Bota

Facebook konfirmon ndalimin e të gjitha përmbajtjeve të lidhura me talebanët

Facebook ka konfirmuar se i konsideron talebanët një organizatë terroriste dhe kështu që e ndalon grupin dhe të gjitha përmbajtjet që e mbështetin atë, në platformat e tij.

Kompania tha se ka një ekip të dedikuar ekspertësh afganë për të monitoruar dhe hequr përmbajtjen e lidhur me grupin.

Për vite me radhë, talebanët kanë përdorur mediat sociale për të përhapur mesazhet e tyre.

Pushtimi i shpejtë i Afganistanit ngre sfida të reja për firmat teknologjike se si të merren me përmbajtjen e lidhur me grupin.

“Talibanët janë të sanksionuar si një organizatë terroriste sipas ligjit amerikan dhe ne i kemi ndaluar ata nga shërbimet tona sipas politikave tona të Organizimeve të Rrezikshme. Kjo do të thotë që ne heqim llogaritë e mbajtura nga ose në emër të talebanëve dhe ndalojmë lavdërimin, mbështetjen dhe përfaqësimin e tyre, “tha një zëdhënës i Facebook për BBC.

“Ne gjithashtu kemi një ekip të përkushtuar të ekspertëve të Afganistanit, të cilët janë folës amtare të gjuhëve Dari dhe Pashtos dhe kanë njohuri për kontekstin vendas, duke na ndihmuar të identifikojmë dhe paralajmërojmë për çështjet e reja mbi platformë,” shtuan ata.

Gjiganti i mediave sociale tha se nuk merr vendime për njohjen e qeverive kombëtare, por përkundrazi ndjek “autoritetin e bashkësisë ndërkombëtare”.

Facebook theksoi se politika zbatohet për të gjitha platformat e saj, përfshirë rrjetin e saj kryesor të mediave sociale, Instagram dhe ËhatsApp.

Sidoqoftë, ka raporte se talebanët po përdorin ËhatsApp për të komunikuar.

Facebook i tha BBC -së se do të merrte masa nëse zbulonte se llogaritë në aplikacion ishin të lidhura me grupin.

Platformat rivale të mediave sociale janë vënë gjithashtu nën vëzhgim se si ata trajtojnë përmbajtje të lidhura me talebanët.

Zëdhënësit kanë përdorur Teitter për të azhurnuar qindra mijëra ndjekësit e tyre, pasi organizata rimori kontrollin mbi Afganistanin.

Në përgjigje të pyetjeve të BBC -së në lidhje me përdorimin e Tëitter nga talebanët, një zëdhënës i kompanisë vuri në dukje politikat kundër organizatave të dhunshme dhe akteve të urrejtjes.

Sipas rregullave të tij, Teitter nuk lejon grupe që promovojnë terrorizmin ose dhunën kundër civilëve.

YouTube i Alphabet nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese të BBC për koment mbi politikat e saj në lidhje me talebanët.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top