Bota

Evropianët mbushin klubet mes përhapjes në masë të variantit Delta të Covid

Klinikat në Moskë kanë filluar të ofrojnë doza vaksine përforcuese kundër COVID-19 pasi zyrtarët rusë po përpiqen të përmbajnë variantin shumë ngjitës Delta.

Ministria e shëndetësisë rekomandoi të mërkurën klinikat të fillojnë dhënien e dozave përforcuese për njerëzit e vaksinuar gjashtë muaj më parë ose më shumë, duke e bërë Rusinë një nga vendet e para që fillon ri-vaksinimin.

Ndërkohë, miliona banorë të Moskës tani duhet të tregojnë dëshmi të vaksinimit ose shërimit përpara se të lejohen në bare dhe restorante.

Por ndërsa shumë pjesë të Evropës janë lehtësuar nga kufizimet e vështira, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajmëruar të rritet vigjilenca kundër vetëkënaqësisë.

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së u tha gazetarëve: “Ne jemi në një periudhë shumë të rrezikshme të kësaj pandemie. Në ato vende me mbulim të ulët vaksinimi, skenat e tmerrshme të spitaleve të tejmbushura po bëhen përsëri normë. Por asnjë vend mbi Tokë nuk është i përjashtuar.

“Varianti Delta është i rrezikshëm dhe po vazhdon të evoluojë dhe shndërrohet, gjë që kërkon vlerësim të vazhdueshëm dhe rregullim të kujdesshëm të përgjigjes së shëndetit publik.”

Shpërthimi në  Katalonjë

Sidoqoftë, në Barcelonë, festuesit u mblodhën të shtunën në mbrëmje, megjithë një rritje të re të infeksioneve COVID-19 në Katalonjë; me shumicën e rasteve të reja në njerëz të moshës 10 deri 29 vjeç.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top