Bota

Erërat po i shtyjnë më shumë, zjarret vazhdojnë ta përvëlojnë ishullin Evia në Greqi

Greqi – Një avion që hedh ujë po përpiqet të frenojë një zjarr në fshatin Agios Ioannis në Gortynia, Arkadia, në Peloponez.

Më shumë se 300 zjarrfikës që operonin dhe 101 makina zjarrfikëse luftonin në një front me kilometra të gjatë të nxitura nga erërat e forta të martën vonë.

Ndërkohë, flakët po ndizeshin vazhdimisht në very të Evias, ishulli i dytë më i madh i Greqisë, në veri të Athinës, ku zjarret që digjen për më shumë se një javë kanë shkatërruar më shumë se 50,000 hektarë. Qeveria tha se do ta rishikonte planin për parandalimin e zjarreve në vend dhe planin e rehabilitimit pas zjarrit pas katastrofës.

 Zonat e përcaktuara për ripyllëzim tani do të duhet të deklarohen brenda 30 ditëve pasi janë djegur, shumë më shpejt se afati ekzistues 90-ditor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top