Kronikë

EMRAT-FOTO/ Me mbi 500 mijë paund kanabis, 6 shqiptarë burgosen në Angli

Një bandë e krimit të organizuar është “çmontuar” pasi policia gjeti një gjurmë kanabisi në një rrugë.

Oficerët gjurmuan makinën nga North Yorkshire në Hertfordshire dhe 300 000 paund kanabis u gjetën në një makinë.

Një shtesë prej 240 000 paund të drogës u gjet në fermat e kanabisit të ngritura në tre shtëpi në Harrogate, North Yorkshire.

Gjashtë burra janë burgosur nga Leeds Croun Court pasi u deklaruan fajtorë për prodhimin e kanabisit.

Yoko Banks, 73 vjeçe, pronare e pronave që ata përdorën, gjithashtu u burgos.

Det Con Maria Furness, nga Harrogate CID, tha: “Dënimet e dhëna shënojnë fundin e një hetimi kompleks i cili ka shpërbërë këtë grup jashtëzakonisht të dëmshëm të krimit të organizuar që vepron në të gjithë vendin.”

Gjykata dëgjoi se policia shkoi së pari në Alexandra Road, Harrogate më 26 shtator për të hetuar një shqetësim dhe ata zbuluan se një numër automjetesh kishin lënë “një gjurmë të mbeturinave të kanabisit në rrugë”.

Banda, të gjithë shtetas shqiptarë, u dënuan të premten dhe të hënën:

Kreu i bandës Visar Sellaj, 33 vjeç, nga Neunham Road, Londër u burgos për gjashtë vjet e nëntë muaj

Kujtim Brahaj, 50 vjeç, me banim në Uellington Road, Enfield, u burgos për tre vjet e dy muaj

Indrit Brahaj, 27 vjeç, nga Uhitings Road, Barnet u burgos për katër vjet e katër muaj

Bledar Elezaj, 36 vjeç, pa adresë fikse, u burgos për tre vjet

Erblin Elezaj, 33 vjeç, gjithashtu pa adresë të caktuar, u burgos për pesë vjet e dy muaj

Andi Kokaj, 23 vjeç, pa adresë fikse, u burgos për tre vjet

Të gjashtë u deklaruan fajtorë për shqetësim në prodhimin e kanabisit dhe Indrit Brahaj, Kokaj, Sellaj dhe Erblin Elezaj gjithashtu u deklaruan fajtorë për posedim kanabisi me qëllim furnizimi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top