Bota

Bristoli do të ndërtojë ‘mikro shtëpi’ në vendet e garazheve të vjetra, zgjidhje për krizën e strehimit

Mikro shtëpi unike do të ndërtohen në vendet e garazheve të vjetra në Bristol për të ndihmuar qytetin të përballojë krizën e strehimit.

“Mikro shtëpitë” –quhen kështu sepse ato do të ndërtohen në hapësira të vogla midis shtëpive dhe kopshteve – do të prodhohen jashtë dhe do të vihen në të gjithë qytetin.

Koncepti, për të cilin zhvilluesit e tij thonë se është i pari i këtij lloji, përmban zona të hapësirës së gjelbër të përbashkët, kopshte komunitare dhe hapësira të jashtme për të inkurajuar lidhjet dhe ndërveprimet fqinje.

Një konsultim për vendin e parë të propozuar në Horfield, në veri të ytetit dhe afër spitalit Southmead, ka filluar nga këshilli i qytetit.

Këshilli tha në konsultimin e tij: “Qëllimi është të dorëzojmë nëntë shtëpi të përballueshme në këtë vend dhe po shqyrtojmë mundësitë për mënyrën se si të përfitojë zona.

“Ky projekt do të rigjallërojë vendet e garazheve të papërdorura dhe do të sjellë shtëpi shumë të nevojshme. Prodhimi i shtëpive do të kryhet kryesisht jashtë vendit, gjë që do të shkaktonte më pak probleme se një ndërtim tradicional gjatë fazës së ndërtimit. “

Mungesa e strehimit të përballueshëm është një nga problemet më të ngutshme të Bristolit, me kryetarin e bashkisë së qytetit, Marvin Rees, që kohët e fundit e përshkroi si një “sfidë të egër”.

Vendet e garazheve të vjetra ne Horfield, Bristol:

Image
Image

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top