Bota

BE i kërkon Google dhe YouTube të ndalojnë ‘propagandën ruse të luftës’

Alphabet Inc. dhe YouTube duhet të ndalojnë përdoruesit që nxisin propagandën e luftës si pjesë e masave për të ndaluar dezinformimin pas pushtimit rus të Ukrainës, u tha komisioneri i tregut të brendshëm të BE-së Thierry Breton drejtorëve ekzekutivë të dy kompanive.

Google i Alphabet të shtunën ndaloi shtëpinë e medias shtetërore ruse RT dhe kanalet e tjera që të marrin para për reklama në faqet e saj të internetit, aplikacionet dhe videot e YouTube, të ngjashme me lëvizjen e Facebook pas pushtimit të Ukrainës.

Duke folur me CEO të Alphabet, Sundar Pichai dhe CEO të YouTube, Susan Wojcicki, Breton tha se të dy kompanitë duhet të vazhdojnë përpara.

“Liria e shprehjes nuk mbulon propagandën e luftës. Për një kohë shumë të gjatë, përmbajtja nga Russia Today dhe mediat e tjera shtetërore ruse janë përforcuar nga algoritme dhe janë propozuar si “përmbajtje e rekomanduar” për njerëzit që nuk e kanë kërkuar kurrë,” tha Breton.

“Propaganda e luftës nuk duhet të rekomandohet kurrë përmbajtje – për më tepër, ajo nuk duhet të ketë fare vend në platformat e internetit. Unë mendoj se industria e teknologjisë do të marrë masa urgjente për të luftuar dezinformimin,” tha ai.

Google tha se tashmë ka ndërmarrë hapa të paprecedentë për të ndaluar dezinformatat për Ukrainën.

“Siç thamë, ekipet tona vazhdojnë të monitorojnë situatën 24 orë në ditë dhe janë të gatshëm të marrin masa të mëtejshme”, tha një zëdhënës i Google.

Megjithatë, ndalimi i urdhrave që promovojnë propagandën e luftës mund të jetë problematik për shkak të vështirësive në përcaktimin e asaj se çfarë përbën propagandë dhe nga këndvështrimi i kujt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top