Bota

BE arrin marrëveshjen me Pfizer për 1.8 milion doza të vaksinës

Komisioni Europian ka nënshkruar një kontratë të tretë me kompanitë farmaceutike BioNTech dhe Pfizer për 1.8 miliardë doza shtesë të vaksinës anti-Covid. Në bazë të kontratës  prodhimi i vaksinës do të zhvillohet në BE.

Sipas BE-së marrëveshja “do të lejojë blerjen e 900 milion dozave të vaksinës aktuale dhe të një vaksine të përshtatur për variantet e reja, me opsionin e hapur për të blerë një shtesë prej 900 milion dozash”.

BE aktualisht është në një betejë ligjore me AstraZeneca pasi kompania nuk ka arritur të sigurojë  numrin e premtuar të dozave deri më tani.

Gjithashtu BE ka theksuar se mundësia që Shtetet Anëtare të dhurojnë doza për vendet në nevojë jashtë BE-së ose përmes Covax është rritur, duke kontribuar në një qasje globale dhe të drejtë të vaksinës në të gjithë botën.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top