Bota

Arkitektët po planifikojnë kullën e dytë më të lartë të botës në Rusi

Një firmë e arkitekturës Skoceze ka publikuar planet për qiellgwrvishtwsen e dytë më të gjatë në botë që do të ndërtohet në Shën Petersburg, Rusi.

Qendra Lakhta II do të qëndrojë në 703 metra, ndërsa ndërtesa më e lartë në botë, Burj Khalifa në Dubai, ka përmasa 828 metra (2.717 këmbë), sipas një njoftimi për shtyp nga arkitektët Kettle Collective.

Si krahasim, ndërtesa e dytë më e lartë për momentin është Kulla e Shangait, me 632 metra.Shard në Londër mat 310 metra.

Qendra Lakhta II do të qëndrojë në periferi të Shën Petersburg pranë Qendrës Lakhta origjinale, e cila është ndërtesa më e lartë në Evropë me 462 metra e gjatë dhe strehon selinë e kompanisë energjetike Gazprom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top