Bota

20 milionë dollarë për të udhëtuar në hapësirë, ja çfarë thotë pas 20 vjetësh turisti i parë në histori…

Biznesmeni, Dennis Tito pagoi 20 milionë dollarë për të fluturuar me rusët në  hapësirës në 2001. Përpos biletës së shtrenjtë, ai u trajnua për plot tetë muaj, për të udhëtuar në hapësirë.

Dennis ishte në bord për tetë ditë dhe 20 vjet më vonë thotë se udhëtimi në hapësirë  ishte përvoja më e bukur  e jetës së tij.

“Pjesa më e vështirë ishte trajnimi. Fluturimi ishte i thjeshtë dhe argëtues. Të shpenzosh tetë ditë nga jeta në hapësirë është euforike. Edhe pse kanë kaluar 20 vite që nga ajo kohë, nuk ka kaluar një ditë që unë mos mendoj për atë eksperiencë. Ishte përvoja më e bukur e jetës sime”, thotë Dennis për BBC.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top